Μεσοθεραπεία: Η Επαναστατική Μέθοδος Ανανέωσης της Επιδερμίδας!

Η ημέρα του γάμου είναι μια από τις πιο σημαντικές μέρες στη ζωή μιας γυναίκας, και η εμφάνιση της νύφης παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την ειδική στιγμή. Ενώ πολλές νύφες εστιάζουν στο μακιγιάζ, τα μαλλιά και το φόρεμα τους, η μεσοθεραπεία έχει αναδειχθεί ως ένα απαραίτητο βήμα προετοιμασίας για την επιτυχημένη εμφάνιση της νύφης.

Τί είναι όμως η μεσοθεραπεία, πως γίνεται και τί πρέπει να προσέχει μια νύφη;

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι αναμφίβολα η πιο δοκιμασμένη και απλή ενέσιμη θεραπεία προσώπου που μπορεί επίσης να γίνει με μικροσκοπικές βελόνες ή με microneedling. Κατά την εφαρμογή, ο ιατρός κάνει εγχύσεις στη μεσαία στιβάδα του δέρματος με ένα εμπλουτισμένο κοκτέιλ αντιγηραντικών ουσιών που θρέφουν και ανανεώνουν τους ιστούς. Το κοκτέιλ επιλέγεται με βάση τις ανάγκες του κάθε προσώπου και μπορεί να περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, πεπτίδια και συνένζυμα με αντιγηραντική, ενυδατική και αντιοξειδωτική δράση, υαλουρονικό ή ακόμη και skin booster. Τα ενεργά συστατικά δρουν ακριβώς εκεί από όπου εξαρτάται η παραγωγή φρέσκου κoλλαγόνου και ελαστίνης.

Γιατί να την επιλέξω;

Αυτή η ενέσιμη θεραπεία ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης, της χαλάρωσης, αλλά και της φωτογήρανσης από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Προσφέρει:

  • Βαθιά ενυδάτωση,
  • Μείωση των λεπτών ρυτίδων,
  • Βελτίωση μαύρων κύκλων και ρυτίδων στα μάτια,
  • Βελτίωση της φωτεινότητας και της υγιούς όψης στο δέρμα.

Πως λειτουργεί η μεσοθεραπεία προσώπου;

Το πιστοποιημένο υλικό που χρησιμοποιούμε στη μεσοθεραπεία περιέχει θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της νεανικής όψης του δέρματος, όπως υαλουρονικό οξύ, πρωτεΐνες, κολλαγόνο και ελαστίνη.

Αυτά τα συστατικά έχουν αντιοξειδωτική δράση και είναι υπεύθυνα για τη δομή, την ελαστικότητα και τον βαθμό ενυδάτωσης του δέρματος. Η έγχυσή τους λειτουργεί ως αναζωογονητικό συμπλήρωμα διατροφής για το δέρμα σας!

Ποια  είναι τα συστατικά για την εφαρμογή της μεσοθεραπείας;

Στην ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου χρησιμοποιούμε συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και πεπτίδια. Το υαλουρονικό οξύ, απαραίτητο για την ενυδάτωση, έχει την ικανότητα να απορροφά έως χίλιες φορές το βάρος του σε νερό. Έτσι δίνει στο πρόσωπο άμεσα λαμπερή όψη και χυμώδη, σφριγηλή αίσθηση.

Επιπλέον οι βιταμίνες, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, προστατεύουν τις ίνες του κολλαγόνου,  αναστέλλουν την περαιτέρω φθορά τους, καθώς  και της ελαστίνης και συμβάλλουν στην αντιστροφή της διαδικασίας (κολλαγονογένεση).

Τέλος τα πεπτίδια αποτελούν ισχυρούς συσφικτικούς παράγοντες που ισχυροποιούν τους δεσμούς των ινών της επιδερμίδας.

Σε ποια σημεία του προσώπου εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία έχει ένδειξη για όλο το πρόσωπο, λαιμό, και ντεκολτέ.

Θα πονέσω;

Η θεραπεία γίνεται με μικροσκοπική βελόνα, αλλά λόγω της μεγάλης επιφάνειας και της ευαισθησίας της περιοχής του προσώπου, η όλη διαδικασία της μεσοθεραπείας γίνεται μετά την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας η οποία και την καθιστά ανώδυνη.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η εφαρμογή στο πρόσωπο και τον λαιμό, διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνω για να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα;

Απαιτούνται 5 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15-30 ημερών, σε διάρκεια 3 μηνών. Κατόπιν αυτού, μπορεί να χρειαστεί 1-2 συνεδρίες το χρόνο για συντήρηση.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα απο την μεσοθεραπεία προσώπου είναι ορατά από την πρώτη κι’ όλας συνεδρία. Για να έχουν όμως διάρκεια απαιτείται ένας πλήρης κύκλος 3 μηνών.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την θεραπεία;

Λόγω των πολλών μικροενέσεων πρέπει το δέρμα να διατηρηθεί καθαρό για 12-24 ώρες και να μην γίνει χρήση καλλυντικών.

Ποιες είναι οι παρενέργειες;

Σοβαρές παρενέργειες απο την μεσοθεραπεία δεν έχουν αναφερθεί στη βιβλιογραφία. Μικρά οιδήματα, εκχυμώσεις και ερυθρότητα στην περιοχή υποχωρούν πολύ σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της δερματολόγου Δώρας Καραγιωργα https://dermadora.gr/

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply